Ik ski ik ski wat jij niet ziet!

Het skiseizoen is opnieuw van start gegaan! Wie graag op de latten staat weet dat een goede skibril erg belangrijk is. Er is niets vervelender dan een slecht zicht tijdens bewolkte dagen of verblind worden door de zon op mooie dagen. 

Sneeuwblindheid: wat is dat? 

In de bergen krijgen je ogen heel wat uv-licht te verwerken door de reflectie van het zonlicht op de sneeuw. Het hoornvlies – de doorzichtige laag op de oogbol – kan geïrriteerd of zelfs beschadigd geraken. Je kunt het als het ware zien als een verbranding van de ogen. 

Je ogen kunnen rood staan en er is zwelling aanwezig. De pijn ontstaat meestal na een dagje in de sneeuw of de volgende ochtend bij het opstaan. de klachten heb je meestal een halve tot een hele dag. Ze verdwijnen dus relatief snel, gelukkig maar!

Maar voorkomen is beter dan genezen! Daarom kun je maar beter een goede zonnebril, of beter nog, een goede skibril kiezen die je ogen beschermt tegen het schadelijke uv-licht.  

Kies de juiste kleur

De kleur van de lens is een belangrijke factor bij het kiezen van je skibril. De verschillende kleuren zorgen ervoor dat we bij de verschillende weersomstandigheden goed zicht hebben. Over het algemeen geldt de regel: hoe meer zon, hoe donkerder de lens, en hoe slechter het weer, hoe lichter de lens. 

Geel en oranje laten veel licht door. Een skibril met deze kleur glazen gebruik je best op een dag met veel bewolking of wanneer het sneeuwt. Donkere glazen zoals zwart of bruin draag je best op zonnige dagen gezien deze minder licht doorlaten. Belangrijk is dus om rekening te houden met de periode wanneer je gaat skiën. 

Heb je geen zin om telkens van skibril te wisselen? Dan kies je best voor een bril met een oranje/rode spiegellens. Met dit type lens kun je in alle weersomstandigheden goed uit de voeten. 

Ben jij een brildrager? 

Voor wintersporters die een bril dragen kan het kiezen van een skibril een hele opgave zijn. Gelukkig kun je bij ons terecht voor het juiste advies en kiezen wij voor jou de perfecte skibril op sterkte uit zodat jij zorgeloos de skipiste kan afdalen!

KOM DE COLLECTIE
ONTDEKKEN

Onze nieuwe collectie ligt op je te wachten. Check jouw favoriete monturen snel in onze winkel.

Duofoto man vrouw Tom Ford zonnebrillen

We don’t sell just glasses

We sell an iconic look a make-over a celebrity look a smile on your face

OOGMETING

Met een oogmeting wordt nauwkeurig bepaald hoe het gesteld is met jouw zicht. Aan de hand van hypermoderne meetapparatuur kunnen we zien welk type bril jouw ogen maximaal kan ondersteunen.

Merken we mogelijke oogproblemen op? Dan verwijzen we je door naar je oogarts. Want de gezondheid van je ogen komt steeds op de eerste plaats.

STYLING & VERKOOP

Helder kijken én er geweldig uitzien? Met de juiste bril of lenzen wordt alles mogelijk. Bij Optiek Van Renterghem in Aalter ontdek je een eigenzinnige selectie aan kwaliteitsmonturen van internationale merken én Belgische designers.

Een bril om een heerlijk boek te lezen, een stevig montuur voor de kleintjes, de gedroomde sportbril of zonnebril voor op wintervakantie of een bril voor elke dag: in onze collectie vind je de juiste bril voor elke gelegenheid.

Maak een afspraak

Op zoek naar het juiste montuur, het geschikte  glas of contactlenzen?

Maak nu online een afspraak
via dit formulier of via 09 374 74 94.

Onze brilstylistes zorgen voor een nieuwe, stralende look.

*Voor reiniging van jouw bril of kleine herstellingen kan je zonder afspraak langskomen.

NIEUW ZOMERMAGAZINE

Voor de allernieuwste, zonnige zomertrends moet je bij ons zijn! De nieuwe collectie ligt op je te wachten. 

Product title werd aan je winkelmandje toegevoegd.
Product title
€29.00