Oogjes dicht, oogjes open: de invloed van slaap op je ogen

Na een deugddoend nachtje slaap merk je meteen de impact van een goede nachtrust. Je voélt je beter, je bent goed gehumeurd, je hebt een gezondere huid én meer energie. Onderhuids verbetert goede slaap je immuunsysteem en zorgt het voor een betere controle over je gewicht. Op tijd onder de wol kruipen en heerlijk slapen is dus een zeer goed idee!

Maar omgekeerd is ook waar: een slechte nachtrust heeft heel wat gevolgen voor je lichaam. Slecht humeur, grauwe huid, sneller ziek … Maar wist je dat slechte slaap ook een invloed heeft op je ogen?

 

Slaap, oogjes, slaap …

Want hoe beter je nachtrust, hoe beter je zorgt voor je ogen. Door een tekort aan slaap herstelt je lichaam niet zoals het hoort. Op lange termijn zie je daar de gevolgen van – letterlijk en figuurlijk. Je ogen merken een tekort aan slaap op 3 manieren:

‘t Is walletjes geweest

Eerste symptoom van een tekort aan slaap: wallen en kringen onder je ogen. Die jonge, frisse blik die we van jou gewend zijn? Die is verleden tijd als je de huid rond je ogen niet de tijd geeft om te herstellen. Je ziet er minder fris uit (en lijkt al snel heel wat ouder dan je bent). Snel onder de wol, dus! 

Trekkende ogen (ja, ‘t is een dingetje!)

Ken je dat gevoel dat je ooglid oncontroleerbaar begint te trekken – bijna spastisch? Wel, dat verschijnsel ervaar je méér als je te weinig slaapt. Heel vervelend, want concentreren wordt zo een pak moeilijker. Oh, en het ziet er soms behoorlijk gek uit.

Oog en droog

Als je weinig slaapt, heb je al snel last van droge ogen. Ze jeuken en je gaat er van wanhoop in wrijven. Resultaat: bloeddoorlopen ogen – en die leiden tot ooginfecties. Hemeltje, en dat allemaal omdat je niet op tijd in je bed kruipt!

Nog één filmpje voor het slapengaan? Toch even nadenken …

Na het lezen van deze blog, ken je het belang van een goede slaap voor je ogen. Dus als je vanavond overweegt om je favoriete reeks maar te blijven Netflixen voor naar bed te gaan … denk je misschien toch best nog een keertje na. Geef je ogen de zorg die ze verdienen. Kom langs bij ons voor advies op maat én oplossingen die bij je passen. 

 

Slaapwel! 😴

 

KOM DE COLLECTIE
ONTDEKKEN

Onze nieuwe collectie ligt op je te wachten. Check jouw favoriete monturen snel in onze winkel.

Duofoto man vrouw Tom Ford zonnebrillen

We don’t sell just glasses

We sell an iconic look a make-over a celebrity look a smile on your face

OOGMETING

Met een oogmeting wordt nauwkeurig bepaald hoe het gesteld is met jouw zicht. Aan de hand van hypermoderne meetapparatuur kunnen we zien welk type bril jouw ogen maximaal kan ondersteunen.

Merken we mogelijke oogproblemen op? Dan verwijzen we je door naar je oogarts. Want de gezondheid van je ogen komt steeds op de eerste plaats.

STYLING & VERKOOP

Helder kijken én er geweldig uitzien? Met de juiste bril of lenzen wordt alles mogelijk. Bij Optiek Van Renterghem in Aalter ontdek je een eigenzinnige selectie aan kwaliteitsmonturen van internationale merken én Belgische designers.

Een bril om een heerlijk boek te lezen, een stevig montuur voor de kleintjes, de gedroomde sportbril of zonnebril voor op wintervakantie of een bril voor elke dag: in onze collectie vind je de juiste bril voor elke gelegenheid.

Maak een afspraak

Op zoek naar het juiste montuur, het geschikte  glas of contactlenzen?

Maak nu online een afspraak
via dit formulier of via 09 374 74 94.

Onze brilstylistes zorgen voor een nieuwe, stralende look.

*Voor reiniging van jouw bril of kleine herstellingen kan je zonder afspraak langskomen.

NIEUWE VOORJAARSKRANT

Voor de allernieuwste, zonnige lentetrends moet je bij ons zijn! De nieuwe collectie ligt op je te wachten. 

Product title werd aan je winkelmandje toegevoegd.
Product title
€29.00