Tips voor gezonde ogen

Nieuw blogartikel: tips voor gezonde ogen naar aanleiding van Wereldgezondheidsdag op vrijdag 7 april 2023.

Op Wereldgezondheidsdag benadrukken we graag nog eens extra hoe belangrijk goede oogzorg is. Regelmatig je ogen laten controleren is onze gouden tip! Alsook het dragen van de juiste bril en brilglazen met de correcte sterkte. Dit geldt ook voor contactlensdragers! In deze blog delen we tips voor gezonde ogen en de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van brillen en contactlenzen. Wij helpen je zorg dragen voor je ogen.

Gezonde voeding met veel groente en fruit

Om je ogen gezond te houden, zorg je beter voor een gevarieerde en gezonde voeding. Bepaalde vitamines kunnen oogaandoeningen helpen voorkomen. Deze zitten in groene bladgroente zoals spinazie, vette vis zoals zalm en noten bijvoorbeeld. Zo draagt vitamine A (in wortels onder andere) bij aan het verbeteren van een scherp zicht en nachtzicht. Vitamines A en E (in noten, olijfolie onder andere) helpen beiden tegen droge ogen en maculadegeneratie (minder scherp zien). Vitamine C (o.a. in kiwi’s) zorgt dan weer voor de aanmaak van collageen in de ogen en is belangrijk voor de spiertjes en bloedvaten van de oogbol.

Bescherm je ogen tegen uv-stralen.

Draag een zonnebril met 100% uv-bescherming. Het belangrijkste kenmerk van een goede zonnebril? Kies een frame met glazen die groot genoeg zijn zodat ook het gebied rondom je ogen voor een groot deel bedekt is. Je kan ook kiezen voor gepolariseerde glazen om je ogen extra te beschermen tegen reflecties. En vergis je niet! Ook als je contactlenzen draagt is een zonnebril met 100% uv-bescherming belangrijk. Wist je dat er ondertussen ook contactlenzen bestaan met een uv- en blauwlichtfilter? Vraag ernaar in onze winkel. 

Onze onbeschermde ogen worden vooral in de ochtend en middag het meest aan uv-straling blootgesteld, dus niet alleen rond het middaguur zoals vaak wordt aangenomen. Rond het middaguur staat de zon het hoogst en schijnt deze van boven op ons, dus niet in de ogen.
Het is dus van belang om een optimale bescherming te gebruiken bij elk weertype en vooral bij felle zon.

Voorkom vermoeide ogen

Bij werken achter een beeldscherm zorg je best voor regelmatige pauzes. Je kan de 20-20-2 regel toepassen: na 20 minuten dichtbij kijken (bijvoorbeeld op telefoon of tablet), 20 seconden ver weg kijken. Probeer daarnaast ook minstens 2 uur per dag buiten te spenderen. Bijvoorbeeld wandelen of fietsen van en naar school. Zorg er ook voor dat je voldoende afstand houdt tot het scherm en dat de helderheid en contrast goed zijn ingesteld.

Daarnaast kan het dragen van een bril met speciale computerglazen of Eyezen-glazen ook helpen. Vraag ernaar in onze winkel.

Voorkom droge ogen

Regelmatig knipperen helpt om de ogen vochtig te houden. Daarnaast kan je ook oogdruppels gebruiken wanneer nodig. Zorg voor voldoende luchtvochtigheid in de omgeving en vermijd rokerige/stoffige omgevingen. Als het kan, beperk het gebruik van beeldschermen en neem regelmatig pauzes om je ogen te laten rusten.

Laat je ogen regelmatig controleren

Wij raden je aan om je ogen minstens één keer om de twee jaar opnieuw te laten opmeten. Ook als je al contactlenzen of een bril draagt, dan weet je zeker of je huidige kijkoplossing nog bij je past. Merk je dat je zicht achteruit is gegaan of ervaar je andere klachten? Spring snel eens binnen en laat je ogen controleren door een van onze gediplomeerde opticiens.

Tijdens een oogonderzoek meten wij je ogen op zodat je dankzij de correcte brilsterkte helder en scherp zicht ervaart. Daarnaast onderzoeken we ook de gezondheid van de ogen zodat we je – indien nodig – tijdig kunnen doorsturen naar de oogarts.

KOM DE COLLECTIE
ONTDEKKEN

Onze nieuwe collectie ligt op je te wachten. Check jouw favoriete monturen snel in onze winkel.

Duofoto man vrouw Tom Ford zonnebrillen

We don’t sell just glasses

We sell an iconic look a make-over a celebrity look a smile on your face

OOGMETING

Met een oogmeting wordt nauwkeurig bepaald hoe het gesteld is met jouw zicht. Aan de hand van hypermoderne meetapparatuur kunnen we zien welk type bril jouw ogen maximaal kan ondersteunen.

Merken we mogelijke oogproblemen op? Dan verwijzen we je door naar je oogarts. Want de gezondheid van je ogen komt steeds op de eerste plaats.

STYLING & VERKOOP

Helder kijken én er geweldig uitzien? Met de juiste bril of lenzen wordt alles mogelijk. Bij Optiek Van Renterghem in Aalter ontdek je een eigenzinnige selectie aan kwaliteitsmonturen van internationale merken én Belgische designers.

Een bril om een heerlijk boek te lezen, een stevig montuur voor de kleintjes, de gedroomde sportbril of zonnebril voor op wintervakantie of een bril voor elke dag: in onze collectie vind je de juiste bril voor elke gelegenheid.

Maak een afspraak

Op zoek naar het juiste montuur, het geschikte  glas of contactlenzen?

Maak nu online een afspraak
via dit formulier of via 09 374 74 94.

Onze brilstylistes zorgen voor een nieuwe, stralende look.

*Voor reiniging van jouw bril of kleine herstellingen kan je zonder afspraak langskomen.

NIEUWE VOORJAARSKRANT

Voor de allernieuwste, zonnige lentetrends moet je bij ons zijn! De nieuwe collectie ligt op je te wachten. 

Product title werd aan je winkelmandje toegevoegd.
Product title
€29.00