Tournée Minérale! Wat doet alcohol met onze ogen?

Dat alcoholgebruik niet goed is voor de gezondheid is algemeen geweten, maar wist je dat dit ook effect heeft op onze ogen?

Wanneer je even terugdenkt aan de laatste keer dat je iets teveel op had. Weet je nog dat je wazig ging zien? Dat je reactievermogen wat langzamer werd? Dat geldt dus ook voor onze ogen, je ziet namelijk niet zo goed meer wat er allemaal rondom je gebeurt. Dit heeft allemaal te maken met het feit dat je onder invloed bent en is een effect op korte termijn. Je kunt hier echter dus wel uit afleiden dat grotere hoeveelheden en langdurig gebruik van alcohol iets zwaardere gevolgen met zich kan meebrengen waar we niet altijd bij stilstaan. We zetten de meest voorkomende gevolgen even op een rijtje.

Droge ogen

Door overmatig gebruik van alcohol wordt de hoeveelheid oogvocht verminderd en zorgt dit vaak voor droge ogen. Veel water drinken na een avondje stappen kan helpen om je lichaam te hydrateren, en dus ook je ogen.

Nog steeds last? Dan kunnen oogdruppels verlichting bieden.

Vitaminedeficiëntie 

Vitamines zijn essentieel voor het behouden van een goed zicht. Overmatig drinken heeft een invloed op de opname van vitamines in de lever met nachtblindheid, een dunner hoornvlies en zelfs volledige blindheid tot gevolg. 

Een lui oog 

Amblyopie of beter gekend als een ‘lui oog’. Door overmatig drinken kunnen één of beide ogen mogelijks lui worden waarbij je het gezichtsvermogen deels of volledig kunt verliezen. 

Macula degeneratie

Er is een groter risico op macula degeneratie. Hierbij sterft het centrale deel van het netvlies geleidelijk af met als gevolg een verminderde gezichtsscherpte en vervorming van het beeld.

Geniet! Maar drink met mate

Het kan geen kwaad om af en toe eens een glaasje alcohol te drinken, maar probeer dit te beperken en met mate te drinken. We hebben maar twee ogen en moeten ze dus goed soigneren! 😉

Mai Tai mocktail

Om het laatste weekend van Tournée Minérale goed af te sluiten geven we hier nog het recept mee van een heerlijke mocktail die je kan uitproberen:

  • 60 ml alcoholvrije rum (donkere)
  • 30 ml sinaasappelsap
  • 30 ml vers limoensap
  • 7,5 ml amandelsiroop
  • 7,5 ml suikersiroop
  • fruit als garnituur + ijsblokjes
  • tip: ook heel lekker met ananassap.


Santé! 

KOM DE COLLECTIE
ONTDEKKEN

Onze nieuwe collectie ligt op je te wachten. Check jouw favoriete monturen snel in onze winkel.

Duofoto man vrouw Tom Ford zonnebrillen

We don’t sell just glasses

We sell an iconic look a make-over a celebrity look a smile on your face

OOGMETING

Met een oogmeting wordt nauwkeurig bepaald hoe het gesteld is met jouw zicht. Aan de hand van hypermoderne meetapparatuur kunnen we zien welk type bril jouw ogen maximaal kan ondersteunen.

Merken we mogelijke oogproblemen op? Dan verwijzen we je door naar je oogarts. Want de gezondheid van je ogen komt steeds op de eerste plaats.

STYLING & VERKOOP

Helder kijken én er geweldig uitzien? Met de juiste bril of lenzen wordt alles mogelijk. Bij Optiek Van Renterghem in Aalter ontdek je een eigenzinnige selectie aan kwaliteitsmonturen van internationale merken én Belgische designers.

Een bril om een heerlijk boek te lezen, een stevig montuur voor de kleintjes, de gedroomde sportbril of zonnebril voor op wintervakantie of een bril voor elke dag: in onze collectie vind je de juiste bril voor elke gelegenheid.

Maak een afspraak

Op zoek naar het juiste montuur, het geschikte  glas of contactlenzen?

Maak nu online een afspraak
via dit formulier of via 09 374 74 94.

Onze brilstylistes zorgen voor een nieuwe, stralende look.

*Voor reiniging van jouw bril of kleine herstellingen kan je zonder afspraak langskomen.

NIEUWE VOORJAARSKRANT

Voor de allernieuwste, zonnige lentetrends moet je bij ons zijn! De nieuwe collectie ligt op je te wachten. 

Product title werd aan je winkelmandje toegevoegd.
Product title
€29.00