Wortels knabbelen en anders gaan eten: 5 tips voor gezonde ogen!

Het kan vreemd klinken. Maar als opticien hebben we eigenlijk één doel: ervoor zorgen dat je zo lang mogelijk onze winkel vermijdt. Preventieve oogzorg is een van onze stokpaardjes. Want een mooie bril met kwaliteitsvolle glazen laat je weer geweldig zien. Maar eigenlijk willen we je dat zo lang mogelijk besparen.

Hou je ogen gezond en fit

Daarom zetten we een paar handige – en soms verrassende – tips op een rijtje om je ogen fit en gezond te houden. Zo geniet je lang van een scherp zicht, zonder hulpmiddelen. 

En als je dan toch wilt schitteren met een geweldig montuurtje, dan kies je maar een mooie zonnebril 😉

5 leuke tips voor gezonde ogen

Knabbel eens een worteltje…

Nee, geen grapje. Vitamine A zorgt er namelijk voor dat je netvlies licht omzet in elektrische signalen. Die signalen gaan naar je hersenen en zorgen ervoor dat je alles scherp waarneemt. En die waardevolle vitamine vind je in… wortels!

Het is dus géén mythe: van wortelen eten ga je beter zien. 

Nu we toch bezig zijn: eet bewust!

Niet alleen vitamine A is belangrijk voor je ogen. Ook vitamine C is cruciaal. Studies wijzen aan dat deze vitamine de ontwikkeling van cataract en trage maculadegeneratie voorkomt. Ook sinaasappels, gele paprika’s en bessen eten is de boodschap!

Zet zeker ook yoghurt, champignons, eitjes, melk, amandelen en quinoa op het menu. De vitamine B2 in deze producten optimaliseert de zuurstofvoorziening in het oog. Belangrijk!

Gezonde lucht = gezonde ogen

Een goede luchtkwaliteit zorgt voor vochtige – en dus gezondere – ogen. Vermijd rook, zet het raam regelmatig open om te verluchten, zorg voor een aangename kamertemperatuur en gebruik een luchtbevochtiger. Oh, en niet vergeten om voldoende te knipperen!

Schermgebruik: superbelangrijk

We zitten heel wat op onze schermen tegenwoordig. Niet zo erg, zolang je het verantwoord doet. Met deze 3 tips zorg je voor verantwoord schermgebruik. Je ogen zullen je dankbaar zijn:

  • Neem op tijd een pauze: elke twee uur een kwartiertje!
  • Hou voldoende afstand: een halve meter moet volstaan.
  • Hou het helder – maar niet té: pas de helderheid van je scherm aan de omstandigheden aan.

Zonnetje, zonnetje in de lucht…

Bij zonnig weer tref je maar best je voorzorgen. De zon is immers belastend voor je ogen. Als je jouw ogen gezond wilt houden, denk dan aan:

  • Een oerdegelijke zonnebril die je ogen goed beschermt.
  • Nooit rechtstreeks in de zon kijken! Je netvlies kan snel verbranden.

En dat we je niet meer zien, hé!

Alle tips goed opgevolgd? Dan hopen we je lang niet te zien! Maar als je toch toe bent aan een nieuwe bril, lenzen of zonnebril: kom dan gerust eens bij ons langs 😊

Tot binnenkort!

KOM DE COLLECTIE
ONTDEKKEN

Onze nieuwe collectie ligt op je te wachten. Check jouw favoriete monturen snel in onze winkel.

Duofoto man vrouw Tom Ford zonnebrillen

We don’t sell just glasses

We sell an iconic look a make-over a celebrity look a smile on your face

OOGMETING

Met een oogmeting wordt nauwkeurig bepaald hoe het gesteld is met jouw zicht. Aan de hand van hypermoderne meetapparatuur kunnen we zien welk type bril jouw ogen maximaal kan ondersteunen.

Merken we mogelijke oogproblemen op? Dan verwijzen we je door naar je oogarts. Want de gezondheid van je ogen komt steeds op de eerste plaats.

STYLING & VERKOOP

Helder kijken én er geweldig uitzien? Met de juiste bril of lenzen wordt alles mogelijk. Bij Optiek Van Renterghem in Aalter ontdek je een eigenzinnige selectie aan kwaliteitsmonturen van internationale merken én Belgische designers.

Een bril om een heerlijk boek te lezen, een stevig montuur voor de kleintjes, de gedroomde sportbril of zonnebril voor op wintervakantie of een bril voor elke dag: in onze collectie vind je de juiste bril voor elke gelegenheid.

Maak een afspraak

Op zoek naar het juiste montuur, het geschikte  glas of contactlenzen?

Maak nu online een afspraak
via dit formulier of via 09 374 74 94.

Onze brilstylistes zorgen voor een nieuwe, stralende look.

*Voor reiniging van jouw bril of kleine herstellingen kan je zonder afspraak langskomen.

NIEUWE VOORJAARSKRANT

Voor de allernieuwste, zonnige lentetrends moet je bij ons zijn! De nieuwe collectie ligt op je te wachten. 

Product title werd aan je winkelmandje toegevoegd.
Product title
€29.00